Aquasense en [comfort zone] … a match made in heaven

Beauty als verlengstuk van de wellness

Laat me jou even terugbrengen naar het eerste weekend van oktober 2010 voor wat een belangrijk moment zal blijken voor Aquasense Beauty. We zijn in volle voorbereiding voor de opening in december. De meubels, de verlichting, de behandelbanken, …, alles moet piekfijn zijn.

We willen dat de beauty een verlengstuk wordt van de wellness lounge. Door daar te spelen met kleurverlichting, vormen en materialen roept de wellness lounge een speciale en rustgevende sfeer op waar onze klanten graag vertoeven. Dat gevoel, die sensatie van rust, willen we ook vanuit de beauty brengen.

Een heel belangrijk element hierbij is de producten die we gaan gebruiken om jou in de watten te leggen. We willen met onze gelaatsverzorging jouw gelaat natuurlijk echt verzorgen, reinigen, hydrateren, voeden, liften, … Maar we willen ook dat onze verzorgingen jou een wellness moment bezorgen. Even alles vergeten op de behandelbanken van Aquasense.

Zoektocht naar ons beauty merk

De merken die we tot dan vergeleken hebben zijn weliswaar goede merken, maar kunnen ons niet overtuigen van het wellness aspect. Ze leunen dicht aan bij onze opleiding waar we in witte schorten netjes de stappen van een klassieke verzorging afwerkten, niet minder, maar ook niet meer.

Tijdens het eerste weekend van oktober 2010 vond de beurs voor Professional Beauty & Wellness in Kortrijk plaats. Daar stonden de gekende beauty merken. Maar wij vonden er een kleinere, voor ons onbekende, parel: [comfort zone]. What’s in a name.

Ontdekking van [comfort zone]

We raakten aan de praat met de vertegenwoordigster Roxanne. En ik ben van het type dat door verkooppraatjes heen kijkt. Maar voor ons stond een vrouw die met zoveel vuur en passie over haar product praatte. Ze nam ons mee op een reis die begon in Parma, waar [comfort zone] in 1996 het levenslicht zag en waar in samenwerking met de universiteit van Parma nog steeds verder ontwikkeld wordt aan de productenlijn.

Ze vertelde over de behandelingen zelf, waarbij geuren, zonder de overhand te nemen, bijdragen aan een unieke ervaring waarbij elke verzorging vertrekt van de gedachte: ik wil jou in de watten leggen. Waarbij de producten opgenomen worden door meerdere zintuigen: je voelt ze, je ruikt ze, je neemt ze op. Waarbij de verzorging door de gebruikte technieken één lange massage wordt die jou terugbrengt naar jouw comfort zone.

Wauw!

Dat wilden wij ook wel eens voelen en dus werd een afspraak gemaakt om zo’n behandeling te ervaren. Een weekje later was het zover. Spannend! We werden hartelijk ontvangen door Julie die de opleidingen verzorgt. Een dame van Engelse afkomst die met een sappig Britisch accent toch onze taal beheerst. We kwamen de opleidingsruimte binnen en de rust overviel ons. Door het gebruik van aarde kleuren, het dimmen van de verlichting, de gezelligheid van kaarslicht, rustgevende tonen op de achtergrond. Deze ruimte kwam zo natuurlijk over dat we ons onmiddellijk op ons gemak voelden. Hier was over nagedacht. Geen element te veel. Wat een schril contrast met een schoolse opleidingsruimte of eerder bezochte instituten, professioneel of als klant. Wat een verademing ook.

Voelen, kijken, genieten

Helaas was er maar tijd voorzien voor één behandeling dus Hilde mocht voelen en ik mocht kijken. Hilde werd geïnstalleerd op een behandelbank en lekker ingeduffeld in dekens, de zetelverwarming werd aangezet. Ikzelf nestelde me op de behandelbank ernaast, klaar om zoveel als mogelijk te leren van wat ik zou te zien krijgen. Wat volgde was de luxebehandeling van comfort zone: de Tranquillity. Dit is de combinatie van een lichaamsmassage met een gelaatsverzorging. Deze Tranquillity staat tot op heden nog steeds als veelgevraagde behandeling op onze kaart bij Aquasense.

100% toewijding

Wat ik zag was 100% toewijding aan de klant. Van de eerste tot de laatste minuut was Julie bezig met Hilde en alleen maar met Hilde. Het leek een lange massage waarbij de overgangen naar een volgende deel naadloos verliepen. Zelfs voor het afnemen van product met een nat doekje hadden ze een eigen beweging ontwikkeld. Voor mij was het zeer rustgevend geweest om naar te kijken. Na het eindritueel moest Hilde even bekomen, want zij was even volledig ‘weg’ geweest, ergens tussen hemel en aarde.

Op de terugweg was het heel stil in de auto, maar met die stilte werd alles gezegd wat moest gezegd worden: dit is wat wij willen voor onze klanten.

We waren blij dat die knoop eindelijk doorgehakt was, maar vooral: we waren heel erg blij met de keuze die we gemaakt hadden.

Opleiding

Al snel volgde de intensieve opleiding waarbij het volledige gamma aan producten de revue passeerde. De ingrediëntenlijsten werden overlopen, welk hun functie is, welke lijn voor welk huidtype best geschikt is, … kortom alles wat we dienen te weten om onze klanten een optimaal advies te kunnen geven in zowel keuze van behandeling als producten voor thuisgebruik. Gedurende twee weken werd in de voormiddag ons hoofd volgestouwd met technische informatie. In de namiddag werd alles in praktijk omgezet. Het leuke hier was dat we zowel mochten doen als ondergaan.

Heerlijk!

Op eigen benen

Al enkele dagen na het voltooien van de opleiding stond de eerste gelaatsverzorging ingepland. Dat was best wel een spannend moment omdat de verzorging zoals wij ze, op de wijze van comfort zone, aanbieden, nogal verschilt met de traditionele aanpak. Het begint al bij de ontvangst, waarbij we onze klant vragen om de boven kledij uit te doen en zo de schouders vrij te maken. Daar hebben we in het begin toch enkele gefronste wenkbrauwen en vragende blikken voor gekregen. “Ja maar, ik kom voor mijn gelaat hé”, werd ook soms geopperd. We stelden dan meteen gerust en vertelden dat we tijdens het masker de armen gingen masseren. Nog zo’n heerlijk groot verschil met een traditionele verzorging waar je tijdens het masker alleen wordt gelaten, onwetend over wanneer de persoon terugkomt, zonder enig besef van tijd.

Een derde groot verschil zit hem in het begin en het einde. Onze comfort zone gelaatsverzorgingen starten met een openingsritueel en eindigen met een afsluitend ritueel waarbij dezelfde bewegingen en geuren terug komen. Op die manier voel je als klant ook dat het einde is ingezet wat het geheel ook zoveel aangenamer en rustiger maakt.

Na het beëindigen van de verzorging wordt de behandelbank naar zitpositie gebracht, een eerste stap terug in de realiteit. Het was spannend afwachten wat onze klanten van onze verzorging gingen vinden. Zouden zij hetzelfde al ons ervaren of zouden ze al die extraatjes maar niets vinden? Zeker bij die eerste klanten waren we extra benieuwd naar hun feedback. En gelukkig bleken onze klanten even enthousiast over de verzorging en de gecreëerde sfeer als wijzelf.

Aquasense en comfort zone bleken terecht een match made in heaven.

Benieuwd geworden naar onze gelaatsverzorgingen van [comfort zone]. Neem alvast een kijkje op Gelaatsverzorging. En boek online een moment van ontspanning.