Huidverbetering: behandeling van rimpels en acné

De behandeling van rimpels en acné kan nu volop doorgaan.

Nu de zon ☀️ veel aan sterkte heeft ingeboet ⛅️ is het ideaal om aan deze probleempjes van de huid te werken. In de zomer is het belangrijk om onze huid te beschermen tegen de zon. De zon is dan te sterk om chemische peelings te doen. In de herfst, winter en lente werken we met chemische peelings en microneedling aan de behandeling van rimpels en acné.

 
Maar hoe zit dat nu? Doet dat geen pijn die naaldjes?
 
Helemaal niet.
 
Om al uw zorgen en vragen weg te nemen hebben we een leuk filmpje gemaakt. Hierin overlopen we deze huidverbeterende verzorging stap voor stap.
 

Heb je daarna nog vragen of wil je meer details weten over deze behandeling of de gebruikte producten? Lees er dan alles over op onze gespecialiseerde pagina: Contrage

Behandeling van rimpels en acné

weg met je rimpels

Wanneer je op regelmatige basis een ContrAge behandeling inplant zal je merken dat je rimpels verminderen. We wisselen hierbij af tussen chemische peeling en microneedling. De chemische peeling ontdoet de huid van de buitenste huidlagen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huid. De microneedling met hyaluronzuur en vitamine C zorgt voor een diepere werking.

weg met je acné

Acné is heel vervelend en komt vooral bij jongeren veel voor. En toch kan het verholpen worden. De chemische peeling met Salicylzuur in kuurvorm verzekeren een duidelijke verbetering van het probleem. Na de peeling kan je huid even kalmeren onder de rode LED lamp. Bij klanten met acné gebruiken we ook het blauw licht. Het is heel belangrijk dat de kuur thuis wordt verder gezet met de producten.

Bij zware acné raden we aan om initieel om de twee weken een behandeling in te plannen.

Elke chemische peeling heeft een specifiek doel

Salicyl peeling

De salicyl peeling is steeds jouw eerste kennismaking met ContrAge. We noemen deze ook wel eens de ‘reinigings’ peeling omdat deze aangetrokken wordt door vet. Hierdoor is zij uitermate geschikt voor mensen met een vette huid. Maar het is ook ideaal om de huid grondig te reinigen alvorens in een volgende behandeling eventueel de glycol peeling te gebruiken en deze zo beter zijn werk te laten doen.

De Salicyl peeling is aangewezen bij pigmentatiestoornissen, stoornissen door ontstekingen (zoals acné) en huidletsels veroorzaakt door overmatig zongebruik.

Glycol peeling

Zoals we de salicyl peeling kortweg en ‘reiniger’ noemen, noemen we de glycol peeling ook wel kortweg de ‘anti-aging’ peeling, hoewel we dit verschil zeker niet zo zwart-wit mogen stellen. Deze peeling is zeer doeltreffend voor het activeren en reguleren van de celvernieuwing en celherstel. Ze heeft ook een ontschilferende werking doordat ze de hoornhuid verweekt.

De glycol peeling is aangewezen bij pigmentatiestoornissen, littekens, oppervlakkige en middelgrote rimpels en eveneens huidletsels veroorzaakt door overmatig zongebruik.