30 euro korting bij aankoop van een abonnement 20 beurten

Doelgericht afvallen met BodySlimming

Doelgericht afvallen op probleemgebieden zoals bovenbenen, buik, billen en bovenarmen, zonder zware training maar met snel zichtbare resultaten. Onze behandelingen kosten u maar een fractie van de tijd die normale fitness en anti-cellulitis behandelingen vergen.

BodySlimming Pro maakt gebruik van de gloednieuwe afslankcabine, de Cocon, waarbij gebruik gemaakt wordt van de drie soorten infrarood stralingen A, B en C.  Conventionele infraroodtherapie maakt hoofdzakelijk gebruik van de B en C straling. Deze stralingssoorten zorgen hoofdzakelijk voor een aangename warmte. Ze dringen niet door tot in de onderhuid en ontbreken dus enkele positieve effecten. 

Bij COCON werken we uitsluitend met breedspectrum infraroodstralers. Deze bevatten de drie soorten stralingen in de optimale verdeling. (A = 21%, B = 51% en C = 28%).

Analyse

Bij een eerste kennismaking worden uw wensen besproken en krijgt u een figuuranalyse. U wordt opgemeten op 10 verschillende plaatsen en uw maten worden vergeleken met de ideale maten van iemand van uw lengte. Omdat centimeters alleen niets zeggen krijgt u ook een bodyscan met de Tanita Pro  waarin we ook uw gewicht, vetmassa, spiermassa, vochtgehalte en metabolische leeftijd meten. Deze cijfers worden netjes bijgehouden in een app waarin we op termijn ook een mooie evolutie kunnen waarnemen.

Oefenprogramma

Afhankelijk van de resultaten van de analyse met de professionele Tanita en uw persoonlijke wensen, wordt een oefenprogramma op uw maat uitgewerkt en een oefenschema opgesteld. De beste resultaten worden bekomen indien u 2 keer per week de oefeningen doet. U volgt het programma de eerste 3 keer onder persoonlijke begeleiding, nadien individueel. U wordt wel bijgestaan door de Cocon Coach professional. Een tablet waarop je sportsessie en oefeningen getoond worden.  Om de vooruitgang te kunnen opvolgen, wordt deze figuuranalyse elke 5 (starter) of 10 (coaching) beurten herhaald, afhankelijk van het gekozen abonnement. Waar nodig kan het programma dan aangepast worden.

De COCON

De Cocon: de upgrade met therapeutische infrarrood. Het is een doorzichtige warmtecabine waarin u allerlei op u afgestemde oefeningen uitvoert voor spierversteviging en figuurcorrectie. De oefeningen gebeuren liggend zodat uw rug en gewrichten worden ontlast. De temperatuur in de cabine is circa 34°C. Door gebruik te maken van minstens 4 weerstanden kan u uw workout naar een nieuw en hoger niveau tillen. Sporten in de Cocon is hoofdzakelijk gericht op afvallen. Maar daarnaast zijn de oefeningen die men in de cabine uitvoert veelzijdig en gericht op intensiteit en uithouding waardoor iedereen perfect kan werken naar een eigen, specifiek doel. Zo kan men perfect oefeningen uitvoeren om conditie te kweken, te verstevigen of om spiermassa op te bouwen. 

Voordelen

Uniek is dat er in deze cabines uitsluitend met breedspectrum infraroodtechnologie wordt gewerkt. Dit is de enige infraroodwarmte die zowel de lange-, midden als korte golf bevat en dus de meest positieve effecten heeft op het lichaam. Deze  zorgt voor een betere stofwisseling en verhoging van de lymfedoorstroming door een vergrote spieractiviteit en een optimalisatie van het afweersysteem. U voelt zich oprecht gezonder en fitter. 

Infraroodstraling

De infraroodstalen zijn verantwoordelijk voor het warmte transport van de zon naar onze aarde. Om dit even duidelijk te maken : wat gebeurt er als de zon even achter de wolken verdwijnt ? We voelen onmiddellijk dat het frisser wordt, niet tegenstaande dat de omgeving temperatuur niet dadelijk naar beneden gaat. Het is namelijk zo dat de infraroodstralen, die de warmte transporteren, heel makkelijk door de lucht gaan zonder veel verlies en de vaste lichamen die het tegenkomt rechtstreeks verwarmt. Als de wolken deze infrarood stralen tegenhouden krijgen we bijna onmiddellijk een gevoel van koude omdat het rechtstreeks contact met de infrarood stralen wegvalt.

Is er een verschil tussen infrarood stralen van de zon en deze van een kunstmatige bron (stralen)? Neen, de stralen zijn wel kunstmatig opgewekt maar zijn van dezelfde soort of natuur. Het grote voordeel is echter dat we de kunstmatige stralen juist kunnen bepalen wat we wensen en dat we niet van bewolking of ander belemmeringen afhangen. Tot slot kunnen we nog stellen dat alle warmte die we op afstand voelen getransporteerd wordt door infrarood stralen. Ook de warmte die we voelen-van de kachel of de verwarming, van een verlichtingslamp, of van een ander menselijk lichaam.

Eigenschappen

Infrarood deelt zich op in A, B en C straling. Deze drie verschillende stralingen hebben respectievelijk een korte, midden en lange golflengte. Conventionele infraroodtherapie maakt hoofdzakelijk gebruik van de B en C straling. Deze stralingssoorten zorgen hoofdzakelijk voor een aangename warmte. Ze dringen niet door tot in de onderhuid en ontbreken dus enkele positieve effecten. Bij COCON wordt uitsluitend met breedspectrum infraroodstralers gewerkt.  Deze bevatten de drie soorten stralingen in de optimale verdeling. Dus ook de A straling met de korte golflengte. Deze optimale verdeling wil zeggen dat COCON beschikt over een gezonde portie aan A straling. Deze straling dringt dieper door in de huid en brengt daardoor alle opmerkelijke voordelen van infrarood met zich mee. 

De korte golf infraroodstraling heeft een bijzonder zachte werking, aangezien het grootste deel van de stralen doorheen de opperste huidlagen en de kiemlaag dringt, zonder daarbij geabsorbeerd te worden. De dieptewarmte dringt door tot in de onderste huidlagen. De huid en de spieren worden door de warmte gestimuleerd, met sterk transpireren tot gevolg.

Het lichaam zweet niet enkel water uit, maar ook toxische stoffen, die ons organisme belasten. Uit een onderzoek blijkt dat infraroodstraling het gewichtsverlies stimuleert. De inwerking van infrarood licht kan het lichaamsvet in grote mate verminderen. De stralen bereiken de bloedvaten in het vetweefsel, verwarmen ze, waardoor ze uitzetten en er bijgevolg een betere doorbloeding is van het vetweefsel en een beter transport van de vetzuren. 

 

 

Prijzen

Om je naar de beste versie van jezelf te brengen en je doelen te behalen krijg je een volledige opvolging in jouw afslanktraject. Om de 5 beurten doen we een analyse met de professionele lichaamsanalyse monitor. De monitor maakt een snelle en accurate analyse van uw lichaamssamenstelling en kan de voortgang in de loop van de tijd monitoren.

Om ook je maatje minder op te volgen doen we om de 10 beurten een lichaamsmeting.

We werken steeds met abonnementen van 20 beurten. Je start steeds met de Ultimate Body Challenge, daarna kan je het resultaat behouden met het abonnement Keep up the good work.

Wil je meerdere keren per week komen kan je kiezen voor het maandabonnement All you can sport in a month.

Ultimate body Challenge: € 295

Keep up the good work: €260

ALL YOU CAN SPORT IN A MONTH: € 129

Sommige ziekenfondsen komen tussen in het lidgeld van een sportclub. Vraag hiernaar bij uw ziekenfonds.Wij vullen het formulier graag voor jou in.