Doelgericht afvallen met BodySlimming

Doelgericht afvallen op probleemgebieden zoals bovenbenen, buik, billen en bovenarmen, zonder zware training maar met snel zichtbare resultaten. Onze behandelingen kosten u maar een fractie van de tijd die normale fitness en anti-cellulitis behandelingen vergen.

BodySlimming maakt gebruik van de afslankcabine, de Slimcab, waarbij traditionele warmte gecombineerd wordt met infrarood warmte. We gaan te werk in 3 stappen :

Analyse

Bij een eerste kennismaking worden uw wensen besproken en krijgt u een figuuranalyse. U wordt opgemeten op 10 verschillende plaatsen en uw maten worden vergeleken met de ideale maten van iemand van uw lengte. Omdat centimeters alleen niets zeggen worden ook uw gewicht, vetmassa, spiermassa, vochtgehalte en metabolische leeftijd gemeten. Al deze informatie wordt bijgehouden in iBody u kan deze ten allen tijde inkijken.

Oefenprogramma

Afhankelijk van de resultaten van de analyse en uw persoonlijke wensen, wordt een oefenprogramma op uw maat uitgewerkt en een oefenschema opgesteld. De beste resultaten worden bekomen indien u 2 keer per week de oefeningen doet. U volgt het programma initieel onder persoonlijke begeleiding, nadien individueel, en wordt telkens gewogen. Om de vooruitgang te kunnen opvolgen, wordt deze figuuranalyse elke 5 (starter) of 10 (coaching) beurten herhaald, afhankelijk van het gekozen abonnement. Waar nodig kan het programma dan aangepast worden.

De Slimcab cabine

De Slimcab is een doorzichtige warmtecabine waarin u comfortabel liggend allerlei op u afgestemde oefeningen uitvoert voor spierversteviging en figuurcorrectie. De oefeningen gebeuren liggend zodat uw rug en gewrichten worden ontlast. De temperatuur in de cabine is circa 37°C. Door gebruik te maken van hand- en voetlussen met daaraan een tegengewicht valt u effectief af op de door u gewenste plaatsen. Met minimale inspanningen en dankzij de warmte kunnen er maximale resultaten worden behaald.
Voordelen
Uniek is dat er in deze cabines naast de standaard warmtebron, infraroodlampen aanwezig zijn. Dit zorgt voor een nog betere bloeddoorstroming, snellere verwerking van afvalstoffen en dus een grotere vetverbranding. Een andere prettige bijkomstigheid is dat door de aangename warmte met infrarood het lichaam geen kans krijgt om melkzuur aan te maken. Zo ontstaat er geen spierpijn na de oefeningen.

Infraroodstraling

De infraroodstalen zijn verantwoordelijk voor het warmte transport van de zon naar onze aarde. Om dit even duidelijk te maken : wat gebeurt er als de zon even achter de wolken verdwijnt ? We voelen onmiddellijk dat het frisser wordt, niet tegenstaande dat de omgeving temperatuur niet dadelijk naar beneden gaat. Het is namelijk zo dat de infraroodstralen, die de warmte transporteren, heel makkelijk door de lucht gaan zonder veel verlies en de vaste lichamen die het tegenkomt rechtstreeks verwarmt. Als de wolken deze infrarood stralen tegenhouden krijgen we bijna onmiddellijk een gevoel van koude omdat het rechtstreeks contact met de infrarood stralen wegvalt.

Is er een verschil tussen infrarood stralen van de zon en deze van een kunstmatige bron (stralen) ? Neen, de stralen zijn wel kunstmatig opgewekt maar zijn van dezelfde soort of natuur. Het grote voordeel is echter dat we de kunstmatige stralen juist kunnen bepalen wat we wensen en dat we niet van bewolking of ander belemmeringen afhangen. Tot slot kunnen we nog stellen dat alle warmte die we op afstand voelen getransporteerd wordt door infrarood stralen. Ook de warmte die we voelen-van de kachel of de verwarming, van een verlichtingslamp, of van een ander menselijk lichaam.

Eigenschappen

De uitgezonden infrarood stralen kunnen tot 4 cm diep in het lichaam doordringen. Deze energie is zo op het lichaam afgesteld dat ons lichaam tot 93% van deze energie kan opnemen. Door deze diepe indringing in het lichaam ontstaat een opwarmingseffect diep in het spierweefsel en in de inwendige organen. Het lichaam reageert hierop met een door de hypothalamus veroorzaakte stijging van zowel hart- als polsslag. Deze inwerking op het hart zorgt voor een training met conditie effect.

Medische onderzoeken bevestigen dat het gebruik van een infraroodcabine een hart training veroorzaakt, daar het lichaam zijn temperatuur wil doen zakken en daardoor zijn hartslag verhoogt. Gelijktijdig gaat ons lichaam al zijn mogelijke afkoeling systemen in werking zetten. Het voornaamste van deze systemen is het zweten.

Prijzen

Elke klant start met een starter abonnement, waarbij je keuze hebt tussen 10 of 20 beurten.

Nadien stap je over op een coaching abonnement, waarbij je nog steeds opgevolgd wordt met periodieke lichaamsmetingen (elke 10 beurten), of een training abonnement, waarbij je enkel je oefeningen doet, zonder bijkomende lichaamsmetingen. Heb je gekozen voor een abonnement zonder meting, dan kan je toch altijd een meting aanvragen.

NIEUW : je kan nu ook kiezen voor een maandabonnement of jaarabonnement.

Starter 10: € 155

Je kiest voor een eerste abonnement met 10 beurten, waarbij je opgemeten wordt bij aanvang van je abonnement, op het einde en ergens middenin.

coaching 10: € 115

Je kiest voor een vervolgabonnement met 10 beurten, waarbij je opgemeten wordt op het einde van je abonnement.

training 10: € 105

Je kiest voor een vervolgabonnement met 10 beurten, zonder bijkomende metingen.

1 maand: € 99

Je kiest voor een vervolgabonnement van één maand. Je mag elke dag eenmaal komen trainen, er zijn geen metingen meer.

Starter 20: € 260

Je kiest voor een eerste abonnement met 20 beurten, waarbij je opgemeten wordt bij aanvang van je abonnement, op het einde en 3x tussentijds.

coaching 20: € 220

Je kiest voor een vervolgabonnement met 20 beurten, waarbij je opgemeten wordt middenin en op het einde van je abonnement?

training 20: € 200

Je kiest voor een vervolgabonnement met 20 beurten, zonder bijkomende metingen.

12 maand: € 599

Je kiest voor een vervolgabonnement van één jaar. Je mag elke dag eenmaal komen trainen, er zijn geen metingen meer.

Heb je een abonnement zonder meting, maar wil je toch eens tussentijds opgemeten worden, dan kan dat voor € 10.

Sommige ziekenfondsen komen tussen in het lidgeld van een sportclub. Vraag hiernaar bij uw ziekenfonds.