2 technologieën Spierstimulatie Lichttherapie

Gebruik de werking van spierstimulatie alleen of ideaal in combinatie met de kracht van gekleurd licht.

Chromo IOS: combineer chromotherapie en spierstimulatie

Wat is Chromotherapie?

Het woord chromotherapie vindt zijn etymologie in de combinatie van twee Griekse woorden: ‘chroma’, kleur, en ’therap’, verzorgen. Chromotherapie is een geheel van therapeutische technieken die gebruik maken van de kleuren van het lichtspectrum om reacties van fysiologische aanpassing uit te lokken die gunstig zijn voor het behoud en het herstel van de gezondheid en van daaruit van het algemeen welzijn. Elke kleur oefent een geestelijke, lichamelijke en emotionele invloed uit op de mens en elk van de belangrijkste kleuren bezit heel specifieke curatieve eigenschappen.

Elke golf heeft zijn functies

Hoe werkt Chromotherapie?

Het is ook belangrijk om te weten dat de 3 primaire kleuren van het licht rood, groen en blauw zijn. En die kunnen niet door mengen verkregen worden.

Om te begrijpen in hoeverre de kleur van het licht een effect kan hebben op onze huid moeten we weten hoe lichtinformatie door ons organisme ervaren wordt. Dat gebeurt heel eenvoudig via de ogen, maar ook door de huid die voorzien is van biochemische receptoren zoals de mitochondriën (structuren die energie binnen de cellen produceren). Vervolgens brengen de biofysische en stofwisselingsreceptoren de energie over naar onze organen.

Het oog zal de lichtinformatie overbrengen dankzij gevoelige receptoren in de retina: de kegeltjes (+/- 6 miljoen), zijn verantwoordelijk voor het zien van de kleuren en de staafjes (+/- 120 miljoen) zijn verantwoordelijk voor het waarnemen van de lichtintensiteit en de grijsnuances.

Laten we niet vergeten dat de oogzenuw door de hypothalamus loopt waar hij een intieme relatie mee opbouwt. En als we weten dat de hypothalamus de orkestmeester is in ons autonome zenuwstelsel, de directeur van ons endocriene systeem en de meester van onze emoties, is het gemakkelijker om de invloed van het licht op ons organisme en onze emoties te begrijpen.

Zijn onze emoties immers niet gedeeltelijk verantwoordelijk voor sommige huidproblemen zoals eczema of psoriasis?

Prijzen

per beurt per 5 beurten per 10 beurten
Chromo IOS
€ 85*
€ 400
€ 750
Chromo
€ 50*
€ 225
€ 400
IOS
€ 55
€ 250
€ 450

Slimme combinaties voor sublieme resultaten

De Chromo IOS is een ideale behandeling om te combineren met de BodySculptor, Waves 21 en Arctik 21. Daarom hebben we enkele voordeelpakketten uitgewerkt.

De Chromo IOS kan ingezet worden als drainage samen met de Arctik 21 of, tussen de Waves 21 of Arctik 21, om extra af te slanken of te verstevigen. Net na de BodySculptor zal hij nog meer resultaat geven op gebied van vetverbranding, net door die specifieke werking van de BodySculptor, en vervangt hij eigenlijk het sporten, dat aangeraden wordt vlak na de BodySculptor.