Huidverbetering Chemische peeling Hyaluronzuur Vitamine C Microneedling

Huidverbetering met de producten van CerePharma

Huidverbetering met de producten van CerePharma

Professionele peelings

De oppervlakkige diepwerkende peeling is bedoeld om de textuur van uw huid te verbeteren. Een c peeling brengt huidvernieuwing tot stand waardoor de huid weer gaat stralen.

Door verwijdering van de bovenste laag van de opperhuid, waar zich dode huidcellen bevinden, bekomt men een nieuwe, gladdere en fijnere huidstructuur, waardoor de huid jonger, frisser en strakker oogt.

Verder wordt de doorbloeding gestimuleerd wat het celmetabolisme ten goede komt. Deze peeling stimuleert de collageenproductie die zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Het zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter wordt gehydrateerd. Werkzame stoffen van producten, die nadien worden aangebracht, worden ook veel beter in de huid opgenomen.

Sal-Exfo peeling

Deze peeling bestaat in de concentraties 5%, 10% en 15% en bevatten caprylyol salicylzuur, een gemodifieerd salicylzuur molecule met sterke lipofiele eigenschappen. Dwz dat zij door vetten worden aangetrokken, waardoor deze peeling uitermate geschikt is voor klanten met een vette huid en/of open comedonen.

De onstekingsremmende en verdovende effecten van het caprylyol salicylzuur zorgen voor een tempering van erytheem en irritatie, zowel gedurende als na de peeling.

Aangewezen bij

Glyc-Exfo peeling

Deze peeling bestaat in 20%, 35% en 50% en bevatten glycolzuur, geselecteerd vanwege de hoge huidtolerantie.

Glycolzuur is de kleinste molecule binnen de Alpha Hydroxy zuren (AHA) en biedt een groot transdermaal penetratievermogen. Deze hydrofiele molecule is zeer doeltreffend voor het activeren en reguleren van de celvernieuwing en celherstel.

Het glycolzuur heeft een keratolytisch effect (= ontschilferend effect) doordat de hoornhuid wordt verweekt.

Aangewezen bij

Voor de peeling

Sal-Exfo

De peeling met salicylzuur is, zonder voorbereiding en gelet op de contra-indicaties, geschikt voor elke huid. Kom je voor het eerst bij ons voor een verzorging binnen de ContrAge, dan zullen we altijd opteren voor deze peeling. 

Glyc-Exfo

De peeling met glycolzuur daarentegen vergt wel een voorbereiding thuis. Er wordt aangeraden om 2 tot 3 weken voor de eerste Glyc-Exfo peeling thuis te starten met de producten van ContrAge. Afhankelijk van de huid adviseren we om in die periode dagelijks ten minste ’s avonds de GlycoGel 8% of 10% te gebruiken om de huid voor te bereiden voor de peeling die bij ons in het instituut zal worden toegepast. Aanvullend kan je ’s avonds de Crème Reparatrice Cellulaire gebruiken boven deze gel en ’s morgens deze zelfde crème boven  de Serum Intervention Cellulaire. 3 dagen voor je peeling bij ons dien je te stoppen met het thuisgebruik van de GlycoGel.

Na de peeling

Onmiddellijk na de peeling kan de huid roodheid vertonen, maar door de nabehandeling met de LED lichttherapie wordt dit tot een minimum beperkt.

Onmiddellijk na de peeling wordt de Crème Confort aangebracht. Dit is een barrièrecrème die de huid sterk gaat hydrateren, regenereren en herstellen. Door de peeling kan de huid gaan schilferen, wat een perfect normale reactie is. Het wordt daarom aangeraden om deze crème in de dagen direct na de peeling thuis meerdere malen per dag aan te brengen, gevolgd door een crème met zonnefactor.

Wanneer de huid genormaliseerd is, normaal vanaf de vierde dag na de peeling, adviseren we om opnieuw de GlycoGel te gebruiken. Dit product mag zeker ook gebruikt worden in combinatie met de Sal-Exfo peeling.

Herhaling voor mooie resultaten

De ContrAge peelings en de microneedling zijn verschillende technieken om je huid te verbeteren van binnenin. Om mooie resultaten te bekomen, bijvoorbeeld bij anti-aging of acné behandeling, adviseren we om verschillende behandelingen na elkaar in te plannen. Volgende timings dienen hierbij in het oog gehouden worden:

Maskers

De CerActif-concentraten voor professioneel gebruik zijn speciaal geformuleerd met hoge concentratie van actieve ingrediënten met als doel onmiddellijke en zichtbare resultaten te bereiken.

Deze concentraten worden aangebracht onder het semi-permeabel cellulosemasker CereMask zodat de occlusieve werking de ingrediënten tot diep in de huid brengen.

Voor een nog betere en diepere werking adviseren wij de combinatie met microneedling.

De behandeling versterkt het natuurlijk defensiemechanisme van de huid en beschermt haar tegen schadelijke omgevingsfactoren. Dankzij de hoge concentratie aan vitamine C en hyaluronzuur biedt het masker een preventieve bescherming tegen vrije radicalen veroorzaakt door UV-straling, oxidatieve stress, pollutie, ea.

Ultra C+ masker

Het ULTRA C+ MASKER is een professioneel anti-aging gelaatsmasker verrijkt met gestabiliseerde vitamine C, dat wordt geadviseerd voor de verzorging van foto-geïnduceerde huidveroudering, het vervagen van rimpels, fijne lijntjes en onregelmatige pigmentatie evenals het corrigeren van een vale teint. 

De vitamine C in het masker stimuleert de synthese van collageen- en elastinevezels en dynamiseert de huid.

De formule combineert anti-aging, antioxiderende en hydraterende bestanddelen waardoor de huid gerevitaliseerd, soepel en stralend oogt.

Hydra Hyal masker

Het HYDRA HYAL MASKER is een hydraterend en herstructurerend anti-aging gelaatsmasker voor professioneel gebruik verrijkt met een hoge concentratie aan hyaluronzuur.

Dit hoogstaand masker dringt snel in de huid en biedt haar de weldaden van intense hydratatie gecombineerd met stimulatie van de celvernieuwing. 

Vanaf de eerste verzorging verbetert en voorkomt het droge vlekken, fijne lijntjes en rimpels voor een soepele en stralende huid. Bovendien bevordert hyaluronzuur de dichtheid en elasticiteit van de huid dankzij een zichtbaar opvullend effect.

Microneedling

Bij de microneedling pen van CéréPharma wordt met een opzetstuk gewerkt dat bestaat uit allemaal kleine, fijne naaldjes. Doordat de pen over de huid glijdt en de kop vibrerende bewegingen maakt, make deze minuscule naaldjes kleine verticale geultjes in de huid. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, dit levert een egalere en stevigere huid op. Ook worden acnelittekens en fijne lijntjes minder zichtbaar.

De microneedling wordt bij ons toegepast tijdens het aanbrengen van een masker bestaande uit hyaluronzuur en/of Vitamine C. Dit zorg voor een betere opname van de producten door onze huid. De indringdiepte wordt nauwgezet geregeld in functie van uw huid en de behandelde zone.

Na de behandeling ziet de huid enigszins rood, maar u kan uw normale activiteiten verder zetten.

Behandelingen

ContrAge Professionele peeling

Reiniging van het gelaat, chemische peeling volgens noden en eigenschappen van de huid, occlusief masker, sheet mask of alginaatmasker (volgens huidconditie), 15 min lichttherapie en afwerken met serum en crème.

€ 115
Microneedling zonder peeling, met scrub

Reiniging van het gelaat, intense gommage obv kaneel voor zijn anti-bacteriële werking, 20 minuten microneedling met hyaluronzuur en Vitamine C,  sheet mask of alginaatmasker volgens huidconditie, 15 min lichttherapie en  afwerken met serum en crème.

€ 115
Microneedling Deluxe

Reiniging van het gelaat, professionele peeling volgens huidconditie en moment v/h jaar,  20 minuten microneedling met hyaluronzuur en Vitamine C,  sheet mask of alginaatmasker volgens huidtype, 15 min lichttherapie en afwerken met serum en crème.

€ 125

Contra-indicaties

Hoewel de behandelingen van ContrAge heel goed verdragen worden, zijn er toch enkele absolute contra-indicaties.

LED lichttherapie

Lichttherapie is therapie waarbij licht van verschillende golflengtes kunnen worden gebruikt. Lichttherapie wordt in de dermatologie toegepast om verschillende, vaak chronische huidaandoeningen te behandelen. Lichttherapie kan plaatselijk maar ook algeheel op het lichaam worden toegediend.

Het is een revolutionaire niet-invasieve techniek gebaseerd op het stimuleren, regenereren en dynamiseren van de huid. De intense lichtenergie biedt een helende werking aan de huid en bevordert wondgenezing, verlicht pijn, verbetert diverse dermatologische aandoeningen en werkt anti-aging. De therapie remt ontstekingsreacties in de huid, die met name aanwezig zijn in ziekten zoals psoriasis, eczeem en lichen planus.

Bij het aanpakken van huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem, …,  werkt lichttherapie voornamelijk symptomatisch. Het kan de klachten zoals jeuk, roodheid en zwelling doen verminderen maar is niet in staat om de huidaandoening (geheel) te genezen. Mensen kunnen wel een tijdlang, weken tot jaren klachtenvrij zijn.

Kleur
Golflengte
Klinische indicatie
Applicatie

Blauw

420nm

Anti-bacterieel

Acné: dankzij de aanmaak van actieve zuurstof, vernietigt het P-acnes bacterie op een natuurlijke wijze

Geel

590nm

Bloedcirculatie

Blauwe plekken, zwelling, post- plastische/esthetische chirurgie, vaatletsel, verhelderende werking

Rood

635nm

Cel regeneratie

Anti-aging, huidherstel, wondgenezing

Bij elke behandeling met een ContrAge peeling wordt een sessie van 15 minuten lichttherapie ingepland om de helende werking van het licht de behandeling nog te laten versterken.